Вітаю на сторінці блогу "Мова кольорова". Цей ресурс - своєрідний щоденник вчителя української мови та літератури, класного керівника. Запрошую до співпраці учнів нашої школи, батьків, а також усіх зацікавлених у вивченні таємниць українського слова.

2015-11-09

9 листопада - День української писемності та мови

Сьогодні навіть важко уявити, що це доволі молоде свято в Україні, адже майже кожен школяр знає: 9 листопада - День української писемності та мови. Встановлено свято було Указом Президента України Леоніда Кучми в 1997 році. У нашій школі доброю традицією стало проведення низки заходів, присвячених Дню писемності та мови: уроки-змагання, мовознавчі ігри, інсценування уривків із творів українських класиків, мовознавчі журнали, буктрейлери, презентації й неодмінно - урочисте відкриття Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 

Цього року напередодні Дня української писемності та мови було започатковано шкільний  конкурс авторських творів "Нас єднає слово" для учнів 1-11 класів, а також проведено ряд заходів у кожній паралелі. Сьогодні ж учні 3-11 класів взяли участь у І (шкільному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. І хоча славнозвісного мецената вже немає з нами, щорічний  конкурс традиційно стартує саме 9 листопада. Успіхів та преремог зичу вам, юні мовознавці! (На фото - команда 5 класу під керівництвом учителя української мови та літератури ЗОШ №5 Романюк Любові Іванівни).


Немає коментарів:

Дописати коментар