Вітаю на сторінці блогу "Мова кольорова". Цей ресурс - своєрідний щоденник вчителя української мови та літератури, класного керівника. Запрошую до співпраці учнів нашої школи, батьків, а також усіх зацікавлених у вивченні таємниць українського слова.

2018-06-05

Маленькі та великі перемоги учнів 6-В класу


 Канікули! Літні канікули 2018 року прийшли до нас із шелестом соковитого листя дерев, із щедрим запахом квітучої медової липи, із чаруючим кольоровим розмаїттям літніх квітів — а це значить, залишився позаду 2017-2018 навчальний рік. Учням нашого класу цей рік приніс маленькі та великі відкриття, маленькі та великі радощі, а також маленькі та великі перемоги у шкільних, міських, обласних, регіональних та Всеукраїнських конкурсах.

В інтелектуальних іграх «Соняшник», «Патріот», «Sunflower»,
«Гелінантус», «Лелека», «Кенгуру» брали участь усі бажаючі учні класу, самостійно визначивши найцікавіші для себе напрямки. А от найактивнішими були Філіпова Анастасія, Бусигін Андрій, Дарусенков Давид, Клименко Світлана, Хвостик Ігор, Кірстюк Дар’я, Личман Максим, Пугач Єгор, Чишко Микита. Цього року було багато конкурсів малюнків, до яких могли долучитися теж
усі охочі, однак виявилося, що не всі учні нашого класу із захопленням віддаються цьому виду мистецтва. Тому особливо приємно назвати найактивніших учасників: Бобровна Юлія, Ремес Вікторія, Кірстюк Дар’я, Мезенцев Іван, Клименко Світлана, Колядя Ольга, Горін Іван. Проте не тільки малюнками обмежується творчість наших учнів: більшість дівчат – прекрасні майстрині  з квілінгу, бісероплетіння, вишивки, і хлопці теж вміють майструвати своїми руками дерев’яні іграшки та
знаряддя праці. Їхні роботи та нагороди знаходяться на класній «Стіні пошани».

Весело й завзято готувалися наші дівчата до змагання «Школа має талант» - вокалістка Філіпова Анастасія і гурт «Джмелики»: Терещенко Валерія, Коляда Ольга, Арчакова Ксенія, Бобровна Юлія, Ремес Вікторія. Ці ж дівчата покорили своїм виступом глядачів на шкільному новорічному святі. А от коли долучилися ще
й  хлопці  з  акробатичними  елементами, рій 6-В класу здобув ІІ місце у музичному спортивно-танцювальному номері в ІІ шкільному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Ця перемога надихнула актив класу на створення буклету та участь у Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок» (національно-патіотичний напрям), де команда 6-В класу стала перможцем (ІІ місце) в номінації "Творчі звіти учнів 5-8 класів" обласного етапу конкурсу й отримала грамоту за підписом Директора Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Т.Я.Озерової.
Змагалися й здобували перемоги наші учні й у майстерності слова. Так, Терещенко Валерія брала участь у двох літературних конкурсах: «Не жартуй з вогнем» та «Я — за єдину Україну», в останньому її есе «Україна стане єдиною країною» отримало ІІІ місце на обласному етапі. Бобровна Юлія також брала участь у двох літературних конкурсах — шкільному поетичному «Паросток» (вже вдруге) та в обласному «Я — за єдину Україну», де здобула ІІ місце з поезію «Колискова для України».







Отже, я зазначила найяскравіші, на мою думку, перемоги учнів 6-В класу в 2017-2018 навчальному році. Попереду багато інших цікавих й корисних спортивних, інтелектуальних, мистецьких командних та індивідуальних змагань. Чи стануть ці змагання маленькими та великими перемогами нашого класу, залежить від кожного.
А зараз час насолоджуватися канікулами та літніми дарунками!

Немає коментарів:

Дописати коментар