Вітаю на сторінці блогу "Мова кольорова". Цей ресурс - своєрідний щоденник вчителя української мови та літератури, класного керівника. Запрошую до співпраці учнів нашої школи, батьків, а також усіх зацікавлених у вивченні таємниць українського слова.

2016-11-28

Ярмарок? Ярмарок.. Ярмарок!

Яскравим завершенням тижня української писемності та мови в ЗОШ№5 став шкільний ярмарок. Атмосфера веселого торгу поглинула тижневу втому, збагатила радістю невимушеного спілкування, здивувала новими враженнями, занурила й закрутила у вирі купівлі-продажу, залишивши наостанок незабутні враження та яскраві світлини.


Чого тільки не приготували учні та їхні батьки для шкільного ярмарку: вишивки, аплікації, поробки з бісеру, м'які іграшки, ляльки-мотанки... А скільки було смачних страв - не перелічити! Переглядаю фото й дивуюся: чомусь на зображеннях саме смаколики, мабуть, духмяний запах страв збив із пантелику не тільки мене, а й інших фотокореспондентів.

Якось швидко спорожніли гаманці, а очі все вишукували незвичайне, дивовижне, особливе... Як можна було не придбати "патріотичне" печиво або печене яблучко з сюрпризом, двокольорові ванільні оладки або мініатюрні пиріжки? 
Висловлюю щиру подяку мамам учнів 5-В класу, які підтримали своїх діток у підготовці до шкільного ярмарку. І хоча за торгівельний майданчик нашої паралелі вдповідали учні 5-Б класу, піднесений настрій та почуття захоплення не залишили осторонь жодного. 


Веселий ярмарок химерний, —
Шумить, регоче, заграє.
Сюди й не хоче хто —заверне:
Купить чуже, продать своє.
          (Малишко Валентина "Ярмарок")


Якщо бажаєте дізнатися більше про ярмарок, його історію та поспілкуватися з сучасними організаторами Сорочинського ярмару, звертайтеся за посиланням: http://yarmarok.in.ua/











Немає коментарів:

Дописати коментар