Вітаю на сторінці блогу "Мова кольорова". Цей ресурс - своєрідний щоденник вчителя української мови та літератури, класного керівника. Запрошую до співпраці учнів нашої школи, батьків, а також усіх зацікавлених у вивченні таємниць українського слова.

2016-10-15

Вітаю всіх українців з Днем захисника України, Покровою пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва

14 жовтня - потрійне свято для українців. Свято, яке об'єднує в один вимір пізнання історію та релігію, сучасне та минуле, козацьке військо та українську армію. Свято, яке знайшло своє місце в українському календарі всього два роки тому, але має дивовижну історію з часів козацької доби. Свято, яке навіває настрій урочистості та гордості, суму та надії...

Для учнів 5, 10-х класів нашої школи у рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек було проведено захід до Дня захисника України. Бібліотекар Симоненко Галина Вікторівна презентувала книгу про бійців АТО Запорізької області "Хоробрі серця неможливо зупинити", десятикласниці прочитали поезії сучасних авторів, присвячені нашим воїнам.
Також під час заходу було згадано наших колишніх учнів, воїнів АТО. Так склалося, що в 5-В класі навчається рідний брат загиблого воїна Самойленка Сергія Данило, а ще є діти тих бійців, які зараз перебувають у зоні АТО. Тож перед учнями друковані сторінки ожили спогадами, свідченнями дуже близьких людей, і в цю мить чи не кожний відчув поряд подих біди.  Хвилина мовчання засвідчила, що криваві події на сході України відгукуються болем у серцях дітей та дорослих.

Проте ми маємо надію на повернення живими та неушкодженими усіх батьків наших учнів, які зараз виконують свій громадянський обов'язок перед державою; ми віримо, що в українських сім'ях запанує мир,спокій, добробут. Я дуже сподіваюся, що сумні оченята Вікторії Ремес, учениці нашого 5-В класу, із поверненням тата знову засяють радістю і щастям.
А ще мені дуже хочеться бачити в кожному учневі 5-В класу відповідального, дисциплінованого, врівноваженого, успішного юнака (поки що нездійсені мрії?). Хлопці, у понеділок на вас чекають солодкі смаколики із побажаннями від дівчат та мам батьківського комітету нашого класу!


1 коментар:

  1. Щиро вдячна за популяризацію альбома - посвяти!Впевнена,що звернення-заклик до живих "Заповіту" Б.Гуменюка:"Просто пам"ятайте!"освітянами та учнями вашого закладу виконується!

    ВідповістиВидалити